Kružne trke Moto trke

Mika Stanojević o Jovanovićevom odlasku

U vremenu kada imamo po deset motora u klasi, svako odustajanje od trka je veliki problem. Branislav Jovanović jutros je objavio da mu je ovo oproštajna sezona i da se viđe neće takmičiti. Ubrzo zatim javio nam se Miroslav Mika Stanojević, koga je ova vest očito najviše pogodila.

„Vratio sam se u sport posle dugo vremena. Propustio sam deset godina zbog nedostatka sredstava, ali kako se kaže nikad nije kasno.“ – započinje Mika ovaj razgovor.

„Mnogo mi je žao što čujem da se Jovanović povlači iz trka. Javno apelujem na njega da ostane još jednu sezonu, što zbog Zlatne Kacige, što zbog kvaliteta klase. Upućujem praktično molbu kolegi da još jednu sezonu ostane u klasi, a što se tiče brzine – jeste brz, to stoji, ali smatram, uz dužno poštovanje za njegove rezultate, da nije baš prebrz jer je na Ponikvama kroz prošao ispred mene sa razlikom od nepune dve sekunde. To i nije neka razlika, kada uzmemo u obzir da je BMW potpuno spreman, dok ja vozim praktično serijski ZX10R. S poštovanjem svim takmicarima.“ Mika-Miroslav Stanojević.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video