Michelin potpisao novi ugovor sa WRC-om!

Francuski proizvođač guma i WRC promotor dogovorili su produljenje njihovog trenutnog partnerstva prema kojem će Michelin biti službene gume za WRC do kraja 2019. godine.

Sporazum dolazi kao ponuda iz Michelina da osiguraju svoju 300. WRC pobjedu na reliju u Španjolskoj ovaj tjedan, a stoji na rubu pečaćenja 50. naslova svjetskog prvaka za vozače i proizvođače.

Michelinovo sudjelovanje u WRC seže u prvenstvo 1973. godine. Osigurali su od tada gume visoke kvalitete za momčadi u skoro svakoj sezoni – osim četiri.

Sportski direktor Michelina Pascal Couasnon rekao je kako je otvoreno natjecanje između različitih proizvođača guma bila na srcu predanosti tvrtke WRC-u.

„Počašćeni smo što ćemo raditi tako blisko sa tvorničkim momčadima i povjerenje koje imaju u nas daje nam energiju da dizajniramo najbolje moguće gume“, rekao je.

„Naša lojalnost u sportu je i zbog bliskih veza koje postoje između discipine i svakodnevne vožnje jer WRC ima cesta i puteljaka koji koriste obični vozači“.

Couasnon je rekao kako su u Michelinu uzbuđeni što su zaduženi za proizvodnju guma za novu generaciju automobila, koji će ući u prvenstvo sljedeće sezone.

„Snažniji automobili koji su spremni napraviti svoj debi u 2017. predstavljaju novi izazov za naše inženjere čija je misija nastaviti zasnivanje guma koje su ne samo više konkurentne, nego i sigurnije i prilagodljivije.“

WRC promotor direktor Oliver Ciesla rekao je kako će novi sporazum ojačati WRC i da je pripremljen za uzbudljivu novu eru.

„Oduševljen sam što je Michelin dobio ugovor sa WRC-om još tri godine“, rekao je.

„Michelin osvaja svjetske relije od kada je WRC počeo, a više od 40 godina kasnije, on je još na vrhu postolja, a nadam se da će doći do još dvije znamenitosti ovog vikenda.“

Video