Michael Dunlop voziće novu Yamahu R1 u 2015

Michael Dunlop voziće novu Yamahu YZF R1 superbike tokom 2015.

25-godišnjak upravo je objavio da je prihvatio uslove za vožnju potpuno novog japanskog superbikea za Shaun Muirov Milwaukee Yamaha tim.

„Nisam siguran kada će moj motocikl biti napravljen i kada će početi testiranja ali se zaista radujem što ću ga voziti. Zaista se radujem izazovu odlaska na TT.“

Vest je stavila tačku na glasine o mašini koju bi vozač iz Ballymoneya mogao da vozi nakon odlaska iz BMW-a u 2014. Kawasaki, Suzuki pa čak i BMW jurili su Dunlopov potpis ali izgleda da je potpuno novi model prelomio njegovu odluku.

„Michael Dunlop je dokazao da je vodeći trkač u poslednjih nekoliko godina i njegov nedavni TT rekord je bez premca“, rekao je oduševljeno Shaun Muir.

„Zaista smo uvereni da će nova Yamaha dokazati da će biti i više nego konkurentna za Isle of Man a Michael će pokazati svoj potencijal.“

Dunlop je osvojio svoj prvi TT na Yamahi R6 2009. godine.

Prelazak u Yamahu značiće da će top star voziti četrvrti različiti brend u isto toliko godina. U 2011. Dunlop je vozio Kawasaki ZX10 u bojama Paul Birda pre nego što se prebacio u fabričku Hondu naredne godine.

Sada se postavlja pitanje da li će Dunlop ponoviti podvige u 2015. za još jednog različitog proizvođača?

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video