Michael Dunlop napustio Milwaukee Yamahu

Michael Dunlop

Michael Dunlop senzacionalno je najavio da će napustiti R1 Milwaukee Yamahu sa kojom je po ugovoru trebao da se trka na ovogodišnjem Isle of Man TT. To znači da će on sada voziti BMW S1000RR u Superbike i Senior TT trkama.

Glasine su bile mnogobrojne još od North West 200 kako je 26-godišnjak spreman da napusti Milwaukee ekipu nakon njegovog slabog nastupa na novom motociklu. Nakon samo tri kruga TT treninga on je definitivno odlučio da je bilo dosta sa novom Yamahom jer je uspeo da postigne tek 124.519mph u odnosu na Bruce Ansteyevih 128.641mph na Hondi.

„Mogu da se zahvalim Shaun Muiru za njegovu podršku oko mog dovođenja u tim i meni je iskreno žao zbog donošenja ove odluke, ali nažalost mislim da nemamo dovoljno vremena u preostalim sesijama na TT-u da budemo zaista konkurentni i dovedemo motocikl na nivo na kome mora da bude ako želimo pobedu ovde,“ – rekao je Dunlop.

Dunlop će voziti vlastiti BMW superstock secifikacija u Superstock trci i Hondu CBR600RR u Supersport trci.

Iako je izuzetno neprijatna situacija za japanskog proizvođača i Shaun Muirov Milwaukee tim, razlaz će takođe zadavati velike glavobolje i Dunlopu. Poznato je da je Dunlop ostavio otvorena vrata za povratak na BMW i ekipu sa kojom je prošle godine pobedio, ali sada će morati da podesi i da se kvalifikuje na S1000RR na samo dva treninga pred početak Superbike TT trke.

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video