Mercedesov vozač će testirati Force Indiu?

F1 test vozač Mercedesa Pascal Wehrlein će se možda pojaviti u bolidu Force Indie na predsezonskim testiranjima u Barseloni. Tim je pod sve većom lupom nakon odluke da pomeri debi na stazi bolida za 2015 godinu do drugog testiranja u Barseloni. Postoje indicije da će čak i tada na stazu izvesti unapređeni bolid iz 2014 godine.

Osim toga, može se desiti da budu prisiljeni da testiranje obavljaju bez sopstvene vozačke postave. Nemački časopis Sport Bild tvrdi da će Wahrlein biti u bolidu. Razlozi svega ovoga su dugovanja tima prema dobavljačima, među kojima je i Mercedes. Uključivanje Pascala Wahrleina u tim bi bio deo kompenzacije tog duga.

Novi bolid Force Indie VJM08 još uvek nije otkriven, ali iz tima očekuju da će se on pojaviti na prvoj trci u Australiji. Problem će svakao predstavljati nedovoljan broj kilometara tog bolida na testovima. Kada su ih novinari kontaktirali, iz Force Indie su rekli da će uskoro objaviti vozačku postavu za testove.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video