Auto trke Formula 1

Mercedesov motor ima 900 konjskih snaga

Mercedes je otkrio da njihov motor za sezonu 2016 ima preko 900 konjskih snaga. Unapređen je u odnosu na prošlogodišnji, a šef motora Andy Cowell, izjavio je da nema razloga da se taj broj uvećava iz godine u godinu.

Mercedes je dominantan u Formuli 1 od kada su na snagu stupila nova pravila 2014. godine. Od tada, pokazuje značajnu prednost u odnosu na ostale timove. Na prezentaciji motora medijima u fabrici u Brixworthu ove nedelje, Cowell je objasnio da sadašnji 1.6 litarski V6 turbo hybrid ima više snage od 3.0 V10 motora iz 2005. godine.

„Ovo je najmoćniji motor za Formulu 1 koji smo ikada napravili, sa preko 900 konjskih snaga. To je prilično dobra cifra s obzirom na relativno mali motor, 1.6. Povećali smo efektivnost i naš trud se isplatio. Veliki korak napravljen je u 2014., ali najveći u 2015., nadamo se da će i ova sezona biti podjednako uspešna. Ne vidim razlog da ne nastavimo sa unapređenjima u budućnosti, jer niko nije rekao da smo došli do maksimuma. Kada prolazim kroz fabriku, nikada nisam čuo da je neko rekao da je to to. “

foto: Mercedes AMG

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video