Mercedes uzima za ozbiljno Ferrarijeve pretnje

Toto Wolff je izjavio kako je ohrabren napretkom koji je video u Mercedesu. On je oduševljen načinom na koji tim funkcioniše u nameri da zadrži dominantnost u F1 šampionatu i tokom 2016. godine.

Podsećanja radi, proizvođač iz Štutgarta je tokom 2015. godine osvojio drugu uzastopnu titulu u F1 šampionatu, a vozači Lewis Hamilton i Nico Rosberg su osvojili 16 od ukupno 19 trka koliko ih je voženo tokom ove godine.

Međutim, i pored svega što je Mercedes demonstrirao, Wolff kaže da treba biti rezervisan po pitanju Ferrarija koji je u 2015. godini pokazao napredak i koji će svakako uložiti mnogo truda tokom zime kako bi kreirali bolid konkurentan Mercedesovom.

Wolff je izjavio kako se nada da će Ferrari zapravo i napraviti konkurentniji bolid, jer će na taj način u Formuli 1 postojati prava konkurencija, koja će dovesti do boljeg napretka oba proizvođača, a šampionat će postati privlačniji kako konstruktorima, tako i publici.

Pored svega toga, menadžer Red Bulla Christian Horner smatra da su nade neosnovane, te da će Mercedes nastaviti da dominira i u 2016. godini.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video