Mercedes otkriva bolid za 2015 na prvom testu

Mercedes će po prvi put pokazati svoj bolid za 2015. godinu na prvom danu predsezonskog testiranja u Jerezu prvog februara. Tim koji je sve osvojio prošle sezone će otkriti svoj F1 W06 Hybrid uoči testiranja u Španiji. Niko Rozberg će voziti prvog i trećeg dana, dok će Luis Hamilton voziti drugog i četvrtog dana.

Toto Wolf, šef Mercedes Benz Motorsporta je izjavio: „Ovo je uzbudljiv deo godine jer treba da se vide rezultati naših zajedničkih napora. Znamo da smo u zimu ušli sa metom na leđima koju su nam postavili ostali timovi. Sigurni smo da će naši rivali biti konkurentiji od prve trke u Melbournu. Moramo biti fokusirani na svaki detalj ako želimo da napravimo bilo kakvu prednost ove godine i nadam se da ćemo u tome uspeti.“

„Pritisak je bio velik ove zime, verovatno najveći do sada. Svi u Brackleyu, Brixworthu i Stuttgartu su uložili ogromne napore u pravljenju nove Srebrne Strele i zahvalan sam im na tome. Uzbuđeni smo uoči prvih testiranja, jedva čekamo da vidimo kako juri stazom.“

Mercedesov bolid iz 2014. je bio jedan od najdominantnijih u F1 istoriji, postigao je rekordnih 16 pobeda i 11 duplih pobeda tokom prethodne sezone.

 

Izvor: www.formula1.com

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video