Mercedes oštri srebrnu strelu za Kinu

Mercedes šalje ratne poruke uoči trke u Kini. Poraz od Ferrarija u Maleziji očigledno im je jako teško pao. Iz tima kažu da imaju oružja na raspolaganju.

Toto Wolff kaže da je pobeda Ferrarija u Maleziji delovala kao poziv na buđenje koji će primorati Mercedes da podigne svoj nivo do trke u Kini. Nakon poraza u Maleziji, iz Mercedesa kažu da su pažljivo analizirali svaki detalj te trke i pronalazili eventualne opcije kako bi trka mogla biti bolje izvedena. Sve to rade u cilju izbegavanja sličnog scenarija.

Iako je Wolff izjavio da je rezultat na Sepangu bio pozitivan za F1 sport, čini se da ih je zaboleo i naterao da rade još napornije.

„Posle Malezije nametnulo nam se mnogo tema za razmišljanje,“ rekao je Toto. „To je možda dobar rezultat za sport – ali za nas je to poziv za buđenje. Ovo je nešto što ne bismo smeli sebi da dopuštamo. Iako smo imali dva vozača na podijumu, veoma smo dobro analizirali sve propuste u Maleziji.“

„Naši konkurenti su podigli svoj nivo i mi moramo sada da iskoristimo svoj pun potencijal. Polako se ostvaruju predviđanja sa početka sezone, neće biti lako kao prošle godine. Moramo maksimalno da pristupamo svakoj trci kako nam se ne bi dešavale stvari iz Malezije“.

„Kina je odlično mesto za to. Tamo smo tradicionalno jaki. Luis ima sjajne rezultate u Kini. Nico takođe, ovde je imao svoju prvu pobedu. Imamo oružja na raspolaganju – većinu ćemo pokazati ovog vikenda“.

Luis Hamilton trenutno vodi u šampionatu posle jedne pobede i jednog drugog mesta. Nico Rosberg zauzima treće mesto.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video