Mercedes opet najbrzi

Drugog dana testiranja u Barseloni, Mercedes je bio na vrhu tabele, dok se timovi pripremaju za pretposlednji test pred početak sezone.

Felipe Massa je bio najbrži u jutarnjem delu testiranja sa supermekim gumama, ali je Hamilton taj koji je odvozao najbrži krug 1:23.022m, i bio za četvrtinu sekunde brži od Massa-e.

„Nije bio spektakularan dan. Izgleda da je popustio grip na stazi u zadnjih nekoliko, tako da osećaj nije bio tako dobar. Ali, ipak mi je drago što sam odvozao neke krugove i osećam se dobro u bolidu. Pokušali smo da shvatimo neke stvari danas u vezi sa set-up-om i to nam je dalo jasnije indikacije u popodnevnom delu. Momci u timu su bili izuzetni tokom ovih testova i jedva čekam da pređemo na zabavan deo – trke.“

Kimi Raikkonen yavršio je ovo testiranje odmah iza Massa-e, dok je četvrti bio Carlos Sainz u Toro Rosso-u.

Komentarišući napredak Ferarri-a, tehnički direktor tog tima je rekao: „Odvozali smo dosta krugova tokom zimskog dela testiranja, ali dok ne krenete da pravite krugove na pravoj trci, jedan za drugim i ne stajete osim da zamenite gume, ne možete sa sigurnošću da tvrdite da ste spremni. Zato smo zadovoljni napretkom i pouzdanošću koju smo do sad prikazali.“

Bio je visoko produktivan dan za trkače i mnoštvo njih je izvodilo simulacije prave trke. Samo dva vozača nisu uspela da odvozaju preko 100 krugova, Hamilton 76,i Magnussen 39 zbog curenja ulja iz njegovog bolida. Najviše ih je izvozao Nico Hulkenberg, čak 158.

„To je bio naš prvi pun dan testiranja. Potrudili smo se da što bolje upoznamo auto, način na koji je podešen i njegove karakteristike. Mislim da smo napravili dobar korak unapred u vezi sa tim i da smo shvatili kako se bolid ponaša u različitim uslovima. To je sigurno pozitivno, ali ostaje veoma teško suditi o tome gde se ostali nalaze u smislu performansi,“ rekao je Nico.

Nezvanična vremena testiranja u subotu:

1. Lewis Hamilton, Mercedes, 1m 23.022s, 76 krugova
2. Felipe Massa, Williams, 1m 23.262s, 102 kruga
3. Kimi Raikkonen, Ferrari, 1m 25.276s, 136 krugova
4. Carlos Sainz Jr, Toro Rosso, 1m 24.191s, 132 kruga
5. Romain Grosjean, Lotus, 1m 24.200s, 116 krugova
6. Marcus Ericsson, Sauber, 1m 24.477s, 123 kruga
7. Nico Hulkenberg, Force India, 1m 24.939s, 158 krugova
8. Kevin Magnussen, McLaren, 1m 25.225s, 39 krugova
9. Daniel Ricciardo, Red Bull, 1m 25.742s, 128 krugova

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video