Mercedes će dominirati u 2015.

Flavio Briatore misli da ni jedan F1 tim nije spreman da izazove Mercedesovu dominaciju u 2015. godini.

Ferarri je postavio najbolje vreme prošle nedelje u Jerezu, dok se za Williams i Red Bull veruje da su napravili par koraka unapred u odnosu na 2014. godinu. Ali bivši šef tima Renault misli drugačije.

„Jedini koji su konstantni u Formuli 1 u ovom trenutku je Mercedesov tim. Mercedes će i ove godine dominirati u svetskom šampionatu, isto kao što je bilo i prošle.“ Za razliku od ostalih, on ne veruje da je Ferarri-eva forma iz Jerez-a dovoljna da uzmu titulu ove godine.

„Nakon problema koje su imali, bilo bi lepo videti Ferarri koji je konkurentan ove godine. Pozitivna stvar za njih je da su napravili puno više krugova u Jerezu nego prošle godine. Ali biću veoma oprezan da sudim o ovim prvim testovima zato što oni ne donose poene u šampionatu. Mislim da ćemo shvatiti više nakon drugog testiranja.“

Što se tiče Fernanda Alonsa, Renault-ovog šampiona iz 2005. i 2006. godine koji je i dalje menadžerski vezan za Briatore-a, 64-oro godišnji Italijan je rekao da nije previše zabrinut nakon prvog testiranja McLaren-Honde koje nije prošlo najbolje.

„Razgovarao sam sa Fernandom i on nije previše zabrinut. Bolje je da bolid stane sad nego u Melburnu. To su normalne stvari i ovi testovi služe za razumevanje i rešavanje problema,“ zaključio je Briatore.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video