Mercado spreman za debi

Leandro Mercado član Barni Racing tima još uvek oseća posledice nedavne povrede levog zgloba, tokom zimskig testova u 2014. ali oseća napredak i moćiće da vozi testove na stazi Portimao na svom 1199 Panigale.

U debitantskoj WSB godini za Mercado, i Barni Racing Ducati tim, osećaju da su spremni da se trkaju gotovo punom snagom tokom prve runde u Australiji.

„Trebalo bi da moj zglob bude spreman za Phillip Island, ali u ovom momentu mobilnost zgloba je samo oko 40% “ –  rekao je Mercado. Takođe idemo u Jerez sledeće nedelje i sve naše mašine za 2015 su spremne.

Argentinac Mercado ne potcenjuje posao koji ga čeka u prvoj sezoni u WSB, ali Superstock šampion iz 2014. je uveren da će druga polovina sezone da prikaže njega i njegovu ekipu na najbolji način.

„Sve je novo za nas. Ja, motocikl, tim u ovoj klasi – sve je to novo za nas. Ali, naš cilj je da budemo u prvih deset. U prvom delu sezone biće teško da saznam sve o motociklu, jer moramo sve da učimo. U drugom delu sezone želimo da budemo bliže vrhu, a takođe i u prvih deset.“

Foto: argentinamotos.com

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video