Menja se krivina broj 10 zbog sigurnosti

MotoGP se vratio u Austriju, poslednji put je staza na kojoj se sastajemo predstojećeg vikenda ugostila najbrže motocikliste 1997. godine. Svi vozači osim Rossija se na ovoj stazi trkaju po prvi put, međutim samo Tech3 vozači na ovu stazu izlaze po prvi put.

Tokom testiranja čelnici FIMa uvideli su da postoji problem sa krivinom broj 10, te je odlučeno da se ona redukuje. Franco Uncini, FIMov predstavnik zadužen za bezbednost vozača, obelodanio je da će se krivina broj 10 sa dosadašnjih 13, suziti na 10 metara iz bezbedonosnih razloga.

Sužavanjem staze vozači su znatno usporeni na izlasku iz krivine, što će pozitivno uticati na njihovu bezbednost tokom predstojećeg vikenda.

S ovom izmenom svi vozači ponovo upoznaju stazu, tako da rezultati sa testova nakon ove izmen ne govore mnogo, možda će najsporiji na ovom mestu dobijati najviše. Videćemo već danas.

foto: motogp.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video