Melandri: Znamo da kasnimo

Marco Melandri priznaje da on i njegov novi Aprilia MotoGP tim kasne sa pripremama za sezonu 2015 i da im je potrebno dosta više vremena da provedu na motociklu pre nego što krenu sa ostvarivanjem ciljeva za 2015. godinu.

Po povratku u MotoGP iz World Superbike šampionata, gde je sezonu završio u Aprilia fabričkoj ekipi, 32-godišnji Italijan je svoj novi motocikl stavio na iskušenja u ponedeljak, a zatim je kišnog utorka izvezao još 24 kruga i postigao ne tako dobro vreme.

„Bilo je ok“ – rekao je Melandri u utorak uveče. „Za početak, stil vožnje je totalno drugačiji, čak i po vlažnoj stazi. Gume vam dozvoljavaju mnogo više slobode, tako da je skretanje prilikom kočenja mnogo lakše. U početku sam se borio sa zadnjim krajem, ali smo izveli neke promene na motociklu i sada je sve u redu, tako da sam srećan.“

Melandri koji je 2005. godine sezonu završio na drugom mestu smatra da je potrebno da naprave još dosta krugova, kako bi postavili realan cilj za 2015. godinu. Nakon testa u Jerezu koji je zakazan za kraj novembra, smatra da će imati mnogo jasniju sliku o motoru.

Kao i klupski kolega Alvaro Bautista, i Melandri tek treba da isproba Apriliu sa pneumatskim podizačima ventila, ali je zadovoljan trenutnim paketom elektronike.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video