Meeke zadržao vodstvo i trećeg dana!

Kris Meeke osigurao je udobno vodstvo uoči završne utrke relija u Portugalu, nakon udaljavanja od prvaka Ogiera na grubim planinskim cestama. Povratnik u WRC povećao je svoje vodstvo pobjedama u tri jutarnja brzinca na gotovo minutu.

Održao je svoj tempo na grubim poslijepodnevnim cestama što mu je donijelo 45.3 sekunde prednosti. Svjesni opasnosti na stijenovito-šljunačkim stazama Meeke je odlučio ponijeti dva rezervna kotača umjesto uobičajenog jednog. Nije mu trebao nijedan, ali mu je otežalo upravljanje autom.

„Razmišljao sam o zaštiti svoga vodstva“, priznao je. „Uzeo sam dvije rezervne gume, ali to je otežalo upravljanje jer je promjenilo stav i ravnotežu auta na cestama koje su uske i traže brze promjene smjera.“

Britancu je koristilo dobro prianjanje na čistim cestama zahvaljujući kasnijem startu, za razliku od Ogiera koji je startao prvi te imao najgore uvjete.

„Učinio sam sve što sam mogao, ali to je bilo užasno popodne za mene. Bilo je jako teško upravljati autom jer stražnji dio auta nije funkcionirao“, rekao je VW vozač Ogier.

Dani Sordo nije mogao ponoviti jučerašnju brzinu te je bio frustriran tvog nestabilnosti njegovog Hyundaia i20. On je ispao iz prva tri te završio 31.6 sekundi iza Mikkelsena kao četvrti.

Eric Camilli došao je do petog mjesta u svojoj Ford Fiesti RS, dok se Latvala oporavio od jučerašnjih problema i završio šesti. Dvije slomljene osovine ovog jutra koštale su Ostberga tri minute, dok se borio s prednjim pogonom u svojoj Fiesti RS.

Norvežanin je sedmi, Prokop, Tidemand i Nicolas Fuchs popunili vodeća mjesta. Thierry Neuville odustao je od petog brzinca nakon što je u njegovom i20 nestalo goriva, a Stéphane Lefebvre je također odustao nakon udarca u kamen.

Četiri brzinca ostaju u završnoj nedjeljnoj utrci uključujući i dva prolaza kroz kultni Fafe gdje se očekuje i do 75.000 navijača. Vozače čeka 67.32 kilometra natjecanja, a tri prvoplasirana vozača dobit će bonus bodove u konačnom „Power Stageu“.

Video