Auto trke WRC

Meeke vodi na Korzici!

Kris Meeke dominira na prvom danu relija Korzika nakon pobjede u tri od četiri brzinca.

Svjetski prvak Sebastian Ogier borio se da zadrži korak za Britancem te je 10.3 sekundi iza nakon pobjede na trećem brzincu.

Nitko nije došao blizu prvoj dvojici i Thierry Neuville završio je treći sa 25.8 sekundi.

Nepredvidivo vrijeme i kiša je inače stalna prijetnja, ali sunce i temperature do 20°C izvukli su smiješak na lica vozača i izbor guma je bio olakšan.

Meeke je osvojio oba jutarnja testa prije nego je Ogier spriječio njegov hat-trick sa najbržim vremenom u trećem brzincu. Meeke je osvojio još jedan brzinac i zaključio sjajan dan, ali je svjestan koliko je Francuz opasan.

„Zadnja dva brzinca bila su jako teška, ali sam uživao u njima. Uvijek smo oprezni zbog Seba jer on nikad ne odustaje, ali ja sam zadovoljan sa svojim tempom,“ rekao je Meeke.

Ogier je imao problema sa upravljanjem, ali promjene koje su napravili popravili su osjećaj i Francuz misli da ništa još nije gotovo.

„Popravljali smo auto tijekom dana i malo-pomalo osjećaj je sve bolji. Nismo predleko od omog što želimo napraviti i za sutra imam još nekih ideja.“

Neuville je bio treći u svim brzincima, ali on misli da to nije odraz njegovih pravih mogućnosti. „Vozim kao da mi život o tome ovisi. Svugdje vozimo na rubu, ponekad i preko granice ali ne mogu taknuti dečke na vrhu.“

Craig Breen drži četvrto mjestu u svom C3 sa 1.4 sekunde prednosti.

1. Meeke K. Citroen Total Abu Dhabi WRT 1:16:32.1
2. Ogier S. M-Sport WRT +10.3
3. Neuville T. Hyundai Motorsport +25.8
4. Breen C. Citroen Total Abu Dhabi WRT +52.4
5. Sordo D. Hyundai Motorsport +53.8
6. Latvala J. Toyota Gazoo Racing WRC +1:00.2
7. Paddon H. Hyundai Motorsport +1:18.8
8. Lefebvre S. Citroen Total Abu Dhabi WRT +2:07.6
9. Mikkelsen A. Skoda Motorsport +2:57.3
10. Sarrazin S. Venturi Formula E Team +3:17.8

Video