Meeke: „Reli mi je počeo nedostajati“

Nakon 13 tjedana izbivanja Kris Meeke se vraća u ovotjedni WRC i priznaje da mu je nedostajalo natjecanje.

Citroenov vozač zadnju utrku je vozio u Švedskoj, a dok su se održavali reliji u Mexicu i Argentini on je radio na razvoju i testiranju novog auta kojeg će voziti 2017. godine.

„Ja sam zadovoljan što ću se vratiti u konkurenciju natjecanja, počeo mi je nedostajati“ rekao je Meeke, koji je prošle godine završio četvrti u Portugalu.

„Obožavam reli. Prošle godine, svi smo se morali uhvatiti u koštac s novim, naravno, s nekim vrlo ugodnim cestama. Ove godine, prvi izazov za mene bit će vratit se u ritam sa automobilom.“

Meeke se nada da će se borit za postolje ovog tjedna, ali je upozorio da je propustio nekoliko događaja fokusirajući se na razvoj auta za sljedeću sezonu.

„Moramo biti realni. Mi još uvijek imamo dobar auto, ali nema više nadogradnje, dok naši protivnici i dalje naporno rade kako bi se poboljšali“, rekao je.

„Ja ću probati odvoziti reli bez pogrešaka, pa ćemo vidjeti gdje ćemo biti u ukupnom poretku. Znam da bi mi moja startna pozicija trebala pomoći, ali ja se ove sezone ne borim za naslov pa to ne bi trebalo nikome smetati.“

 

Video