Meeke osvaja WRC u Argentini

Citroenov vozač Kris Meeke konačno je osvojio svoj prvi WRC reli u dramatičnom Argentina reliju i na tja način je postao prvi Britanac pobednik, još od 2002. godine kada je to pobedu ostvario Colin McRae.

Meeke je ušao u poslednji dan relija sa 38.6 sekundi prednosti nad klupskim kolegom Mads Ostbergom, koji je na kraju zaostajao za klupskim kolegom svega, 18,1 sekundu. Pobeda je svakako značajna u karijeri Meekea kog od početka sezone prate maleri.

Meeke je svoju pobedu, koja je značajna i za Citroen, jer istu nije ostvario još od 2013. godine kada je pobedio Sebastien Loeb, posvetio svom pokojnom sunarodniku Colinu McRaeu.

Meeke je poveo još na prvoj etapi i prvi dan je završio ispred Latvale koji je imao problem sa prenosom, sa više od minut prednosti. Tokom prvog dana incidenti su zadesili Ogiera, Mikelsena i Paddona.

Elfyn Evans doneo je treće mesto u Argentini za M-Sport. U zaista „čudnom“ reliju četvrtu poziciju zauzeo je Martin Prokop koji vozi Fiestu za Jipocar Czech National Team. Dani Sordo na petom mestu je najbolje plasirani Hyundai.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video