WRC: Meeke ostaje u Citroenu

Najavljeno je da će Kris Meeke ostati sa Citroenom u  WRC 2015. Meeke je uzeo četiri podijuma ove godine, u Monte Carlu, Argentini, Finskoj i Francuskoj a takođe je dobro vozio i u Nemačkoj i Australiji.

Na Velškom reliju pretendovao je da se popne na podijum ali je napravio „glupu gresku“ posle koje je pao na šesto mesto.

Još uvek nije bilo dovoljno da se Citroenu osigura drugo mesto u šampionatu proizvođaca.

„Fantastično je imati mogućnost nastaviti zajedničku saradnju“ rekao je Meeke. „Još od kraja prošle godine, Citroen Racing mi je pružio šansu da dokažem moju vrednost. Cela sezona je iskorišćena da bih učio o WRC-u. U drugoj polovini godine bio sam u mogućnosti da pokažem deo mog potencijala“

„Postoji prostor za poboljsanja, ali sada imam pristojne temelje koje cu nadgraditi sledeće godine kako bih napredovao“

„Sa iskustvom sve postaje malo lakše. Dobro poznajem tim i dobro se razumemo. Osećam se kao deo Citroen porodice.“

Upravnik Citroen tima Yves Matton je impresioniran sa formom Meeke-a.

„Kada smo birali Krisa Meeke-a za ovu sezonu pomalo smo se kockali, ali se on poboljšavao iz trke u trku i sada je postao kompletan vozač“ izjavio je Matton.

„Prava prekretna tačka bio je reli u Finskoj. Izabrao je pravi pristup. Uspeo je da stiče iskustvo tokom cele sezone. Pokazao je da ne samo da ima dobar tempo već da takođe može da bude i strpljiv ponekad. Kris je konkurentan vozač na svim podlogama, sposoban je da bude brz na asfaltu i na šljunku. Ova prilagodljivost je dobra za Citroen Racing“

Ukupno Meeke je osvojio 92 boda ove godine sa DS3 WRC automobilom završivši kao sedmi u sampionatu, dva mesta iza timskog kolege Madsa Ostberga koji je osvojio 108 bodova.

U međuvremenu, Matton je dodao da ce Meekove kolege biti objavljene uskoro.

„Ime drugog vozača za 2015godinu biće objavljeno uskoro kada završimo razne diskusije koje još uvek traju“

 

Video