Auto trke WRC

Meeke odlučan u nameri da eleminiše greške

Kris Meeke kaže da mora da iskoreni greške koje su negativno uticale na ovu sezonu WRC-a ali misli da ima brzinu u Citroenu DS3 koja je potrebna da bi pobedio.

Severno irski vozač izgubio je više od tri minuta posle dva okretanje na pocetnoj etapi u snegu u drugoj rundi na Rally Sweden. Na kraju je uspeo da izvuče sedmo mesto jureći Elfyn Evans-a.

Razočarenje je složenije zbog frustriranja na reliju Monte Carlo kada se 35-godišnjak sudario i oštetio zadnje oslanjanje tokom drugog dana što ga je sa četvrtog mesta pomerilo na deseto.

„Previše grešaka, tačno ono što mi nije trebalo“ rekao je Meeke. „U Švedskoj je fina linija i tu su uvek snežne bankine da vas vrate na pravi put. Morate imati čistu vožnju i bio sam zaglavljen dva od tri puta. To nije dobro. Moramo naučiti da eliminišemo te greške i da završimo bez grešaka.“

Međutim, Meeke ima poverenje u performanse svog tima i veruje da ima tempo da se bori za pobedu ove sezone. Meeke je osvojio osam individualnih etapa tokom prva dva relija u trenutno je deveti u poretku vozača.

„Brzina nije problem, ne tražimo to. U Švedskoj smo po drugi put i mogućnost da pravimo najbrža vremena su ohrabrujuća“ dodao je Meeke „Moj nivo se drastično povećao u odnosu na prošlu godinu i moj prirodni ritam je brži.“

Meeke će se truditi da eliminiše greške tokom  treće rundi ove sezone u Meksiku koji će se voziti 5-8. Marta.

Video