Meeke najbrži u Monte Carlu

Juče je u Monte Carlu otvorena WRC sezona, vožen je takozvani „shakedown“ na kome je Kris Meeke u Abu Dhabi Citroenu završio kao prvoplasirani, ispred Ogiera i Dania Sordoa.

Za shakedown dug 3,35 kilometara Mekeeu je bilo potrebno 2 minuta i 07.2 sekundi, što je bilo brže od prošlogodišnjeg WRC šampiona Sebastiana Ogiera, koji je u Monte Carlo došao po treću uzastopnu pobedu.

Da stvar bude bolja, treći auto na prva tri mesta je proizvod trećeg proizvođača – Hyundaia. Dani Sordo i Thierry Neuville pokazali su da se Hyundai ne igra, jer su njih dvojica završili na pozicijama tri i četiri, ispred Mikkelsena i Latvale u Volkswagenima.

Nekadašnji vozač Formule 1, Robert Kubica, bio je za volanom najbolje plasiranog Forda na sedmoj poziciji. Meekeov klupski kolega, Stefan Lefebvre, završio je na osmoj poziciji, dok su Mads Ostberg i Hayden Padon na pozicijama devet i deset.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video