Meeke: „Moram prestati sa glupim greškama u 2017.“

Kris Meeke priznao je da si ne može priuštiti glupe pogreške koje je napravio na reliju u Španjolskoj prošlog vikenda, ukoliko želi izazvati Ogiera u 2017.

Dvostruki pobjednik ove godine u svojoj djelomičnoj vožnji sa Citroenom, bio je peti u Španjolskoj, kada je morao odustati zbog problema sa motorom u nedjelju jutro.

Ali osjetio je da je njegov nastup bio ispod nominalne vrijednosti, reli je za njega počeo loše kada se prevrnuo na prvom brzincu – iako incident nije izazvao ozbiljnu štetu i Meeke je izgubio samo 15 sekundi.

„Moram prestati raditi glupe pogreške“, rekao je.

„Znam što moram učiniti za sljedeću godinu i jako je važno da ne ponovimo neke stvari što smo radili u Španjolskoj.

Ako pogledate rezultat možda i nismo bili tako loši. Bili smo peti prošle godine i zaista smo se borili, ovaj put smo bili peti, ali smo se prevrnuli, imali smo pukotinu i veliko okretanje – pa možda i nije toliko loše.“

Primarni cilj Meeka u Španjolskoj je bila ugodna vožnja na Tarragona šljunku, gdje se on mučio u nekoliko posljednih sezona.

Unatoč ranom neuspjehu, najbrže vrijeme dana u petak na Terra Alta brzincu pokazuje da je Meeke pronašao neki svoj ritam na slobodi.

„To je ono što sam htio od petka“, rekao je Meeke.

„Onda smo se prevrnuli na prvom brzincu. To je bilo glupo, ipak izgubili smo samo 15 sekundi prevrtanjem i imali smo dosta sreće, samo smo dotakli nasip i prevrnuli se. Vratili smo se na kotače i nastavili utrku.

Do kraja dana bio sam najbrži na Terra Alta brzincu, i bio sam sretan s tim. To je napredak.

No, u subotu u kratko vrijeme imali smo nekoliko dosadnih stvari. Oni moraju prestati.“

Video