Meeke i Breen će nastupiti na reliju u Francuskoj!

Abu Dhabi Total WRT će imati dva automobila na nadolazećem reliju Tour de Corse.

Kris Meeke/Paul Nagle i Craig Breen/Scott Martin bit će zaduženi za dobre rezultate, dok Stéphane Lefebvre i  Gabin Moreau nastavljaju svoj oporavak nakon nesreće na reliju u Njemačkoj.

Nakon povratka u WRC kalendar 2015. godine, Tour de Corse ostaje jedan od najpoznatijih svjetskih relija.

59. izdanje ovog relija održati će se od 30.9.-2.10. te izgleda da će biti posebno zahtjevan sa 390.92 kilometra cesta u okolici Ajaccia, Bastie i Porto-Vecchia.

Izuzev „Power Stagea“ brzinci su značajni zbog svoje dužine, svi su dugi između 30 i 50 km. U početku je bilo planirano da nastupe Lefebvre i Moreau, ali zbog ozljeda moraju ih zamjeniti Meeke i Breen. Za Krisa Meeka ovo će biti četvrti nastup na reliju Korzika. Tijekom 2005. i 2006. on je nastupio u Citroenu C2 Super 1600.

Prošle godine završio je na četvrtom mjestu što je pokazalo da je vrlo zahtjevan događaj kojeg su obilježile obilne kiše i otkazivanje nekih brzinaca. Nakon pobjede u Portugalu i Finskoj, Meeke se vraća na asfalt, površinu na kojoj se nije natjecao skoro godinu dana.

Začudo, Craig Breen i Scott Martin su iskusniji od svojih timskih kolega na Korzici. Irski vozač natjecao se posljednje četiri godine.

Nakon što je osvojio treće mjesto u Finskoj, mladi Irac bi volio pokazati svoju brzinu i dosljednost na reliju koji se popularno zove „reli 10.000 zavoja“, zbog zavojitih planinskih cesta.

U međuvremenu, Lefebvre i Moreau i dalje će se odmarati i oporavljati. Nakon izlijetanja sa ceste u Njemačkoj, talentirani mladi francuzi su napravili brzi početak oporavka.

Nakon što je neko vrijeme proveo u bolnici u Parizu, Lefebvru je dopušteno da se vrati kući na sjever Francuske.

„Povratak kući je bio ključni korak za mene“, objasnio je.

„Prestao sam koristiti štake vrlo brzo i sada mogu hodati lakše iako osjećam bol u rebrima. Da lakše podnosim oporavak uzeo sam sebi kabelsku pretplatu i provodim vrijeme na simulatoru vožnje. Kada moj donji dio leđa bude opet dovoljno jak moći ću početi raditi određene fizikalne terapije sa Citroenovim osteopatom.

Nadam se da ću biti na Korzici kao gledatelj. To će mi omogućiti da provedem vrijeme sa timom prije nego što uzmemo u obzir povratak u reli. Cilj je natjecati se prije kraja sezone“.

Gabin Moreau je prebačen u Strasbourgu bolnicu zbog druge operacije na tibiji. Za nekoliko dana on će biti u mogućnosti nastaviti svoj oporavak u rehabilitacijskom centru.

„Prema liječnicima, moj napredak je brz. Očito, još se ne mogu osloniti na nogu, ali bio sam u mogućnosti započeti kretanje, ali uz veliku opreznost. Čim budem neovisan moći ću provesti nekoliko dana kod kuće.

Nakon toga, ja ću nastaviti svoj oporavak u specijalističkom centru. Cijeli proces će potrajati nekoliko tjedana, tako da će biti duže od Stephanovog, ali obojica smo odlučni da počnemo raditi zajedno u najkraćem mogućem roku“.

Video