Meeke: Argentina nije slučajnost!

Kris Meeke vjeruje da pobjeda u Portugalu prošlog vikenda otklanja bilo kakve sumnje o njegovoj sposobnosti da postane višestruki pobjednik.

Britanac je prošle godine u Argentini osvojio svoju prvu WRC pobjedu, ali nije mogao ponoviti taj podvig jer je sa Citroenom potpisao novi ugovor koji je uključivao samo djelomični program prvensta ove godine.

„Bilo je jako važno za mene voziti ovakav reli. To je još jedan korak naprijed“, rekao je.

„Svi kažu da je prva pobjeda za skinuti teret sa leđa, ali ja mislim da je druga. Mislim da je bilo šest vozača u prvenstvu prije ovog relija sa jednom pobjedom. To je vrlo lako nazvati jedna slučajna pobjeda, ali sa brojem dva na leđima spao je veliki teret“.

„Uraditi ovo što smo mi uradili, kontrolirali od početka do kraja, pokazuje da mogu to uraditi. Kao i sve u životu, što više napraviš lakše ćeš pobjediti“.

„U isto vrijeme moramo ostati realni. Da imali smo dobru poziciju na cesti, ali smo je dobro iskoristili, pokazali smo da je DS 3 još uvijek konkurentan auto i nisam nigdje griješio, tako da sam stvarno sretan“, dodao je.

Unatoč zabrinutosti da je zbog 14 tjedana pauze od posljednjeg WRC-a zahrđao, on vjeruje da mu je to dalo dodatnu motivaciju.

„Propustili smo puno kilometara od Švedske, jer smo puno testirali, zbog toga smo izgubili duh natjecanja. Možda je odsutnost donijela malo više gladi“, rekao je.

Meeke se sad ponovno vraća na testiranje novog Citroena za 2017. godinu, ali je naglasio da bi mogao odvoziti još jedan makadamski reli ovog ljeta.

„Nadam se da ću se vratiti u Finskoj, ali tu odluku još nisam donio“.

Video