McPhee prvi u kvalifikacijama

John McPhee zauzeo je prvo mesto u kvalifikacijama. Ovo je za njega, druga pol pozicija ove sezone. Vreme koje je postavio je 1’39.364. Odmah iza njega, sa druge pozicije startovaće, Romano Fenati, koji ima zaostatak za vodećim od samo 0.086s. Treća pozicija pripala je Efrenu Vazquezu.

Kandidati za osvajanje šampionske titule, Miguel Oliveria i Danny Kent, na sutrašnjoj trci startovaće sa četvrtog i osamnaestog mesta. Kent nije uspeo da se izbori za bolju poziciju, jer je nakon stavljanja novih guma, ostao u grupi koja je vodila bitku za niže pozicije.

Peto mesto zauzeo je Jorge Navarro, ispred Enee Bastianinija. Niccolo Antonelli startovaće na trci sa sedme pozicije, nije uspeo da popravi rezultat jer je nekoliko minuta pre kraja kvalifikacija pao.

Iza Antonellija startovaće Karel Hanika, Brad Binder, Hiroki Ono, Fabio Quartararo, Jakub Kornfeil, Isaac Vinales i Philipo Oettl. Petnaesto i šesnaesto mesto zauzeli su još dvojica vozača Sky Racing tima – Andrea Migno i Nicolo Bulega.

Start sutrašnje trke biće u 11 časova.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video