McPhee: „Nemam šta da izgubim“

Vreme od 1’36.540 obezbedilo je Johnu McPheeu drugu poziciju na Moto3 kvalifikacijama ali kako je sišao sa svoje SAXOPRINT RTG Honde dobio je informaciju da će Veliku nagradu Australije početi sa pol pozicije. Danny Kent je postavio najbrže vreme ali će trku početi sa sedme pozicije zbog penalizacije od šest mesta na gridu zbog spore vožnje na idealnoj putanji u FP3. To znači da će McPhee startovati sa pol pozicije po prvi put u šampionatu.

On će u nedelju pokušati da se bori za podijum i pokaže da može biti pretnja i po normalnim uslovima. Vremena su ponovo neverovatno slična i nema sumnja da će biti jake borbe tokom trke. Jedna od najvećih McPheejevih prednosti je njegova sposobnost da bude agresivan u poslednjim fazama, naročito u završnim krivinama.

John McPhee: „Nisam se nadao da ću ovako osvojiti svoju prvu pol poziciju, očigledno da je mnogo lepši način da budete najbrži momak u tom trenutku. Ali nakon zaista teške godine koja je imala uspona i padova konačno smo uspeli da krenemo u malo boljem pravcu. Celog vikenda sam bio jači nego pre i zaista sam srećan što startujem sa prvog startnog reda. Nemam šta da izgubim tako da ću uživati u trci i videćemo šta će se desiti. Volim ovu stazu i osećam se skoro kao kod kuće. To je najdalja staza od kuće ali se osećam lepo. Nadam se dobroj trci sutra i naravno moramo da se borimo za podijum. Mi smo imali jedan podijum ove godine ali u čudnim uslovima tako da moramo da pokažemo da možemo biti na čelu i u odgovarajućim uslovima i regularnoj trci.“

 

 

Foto: johnmcphee.co.uk

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video