McPhee na pol poziciji posle Kentove penalizacije

Škotlanđanin John McPhee osvojio je svoju prvu Moto3 pol poziciju u karijeri ispred Miguela Oliveire i Efrena Vazqueza, nakon što je Danny Kent dobio penalizaciju.

Sa vremenom 1’36.180 lider u šampionatu Danny Kent bio je najbrži na stazi, ali je zbog presporog kretanja trkačkom putanjom tokom trećeg slobodnog treninga, dobio penalizaciju od šest mesta na startu, te će sutra startovati sa sedme startne pozicije.

McPhee koji je imao zaostatak od 0,360 sekundi startovaće tako sa prve startne pozicije. U prvom redu s njim će se naći Portugalac Miguel Oliveira koji je bio 0,426 sekundi sporiji od Kenta. Efren Vazquez, Kentov klupski kolega, sutra će krenuti sa treće startne pozicije.

Jorge Navarro kvalifikovao se za četvrtu startnu poziciju, ostavivši iza sebe osvajača pol pozicije u Japanu Romana Fenatija. Drugi startni red kompletira Livio Loi na poziciji šest.

Danny Kent kreće u borbu za osvajanje titule iz trećeg startnog reda, u kome će mu društvo praviti Jakub Kornfeil i Brand Binder. U prvih deset našao se još i Isaac Viñales. Kentov jedini rival za titulu, Enea Bastianini, krenuće sa 29. startne pozivije, nakon zaista lošeg vikenda.

Start trke planiran je za nedelju od 4:00.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video