McLarenu treba ludački pristup ako želi da pobeđuje

Po rečima Fernanda Alonsa, ludački pristup razvoju u saradnji sa hondom je jedini način da McLaren ponovo dođe do borbe za pobede.

Španac i dalje ostaje pri tvrdnji da je odluka da se krene u saradnju sa Hondom bila ispravna i da je to najbolje što su mogli da urade za budućnost tima. On dodaje da je ubeđen da će biti u stanju da se bore sa Mercedesima.

Dvostruku svetski šampion se vratio u McLaren kako bi ponovo pobeđivao, imao je nekoliko teških sezona u Ferraiju i on i dalje smatra da je doneo pravu odluku. Uprkos činjenici da Fernando nije osvojio niti jedan bod tokom sezone, kao i da je morao da odustane na poslednje tri trke, Fernano je opušten po pitanju budućnosti McLarena. Naglasio je da mu je draže da malo istrpi lošu formu tima ako to vodi ka sjajnoj budućnosti.

„Da, biće jako teško, nema sumje su to. Red Bull je prošle godine pobedio na tri trke sa evidentnim zaostatkom za Mercedesom, rezultati na testiranjima su im bili loši. Oni su se jako brzo oporavili. Ja sam i dalje optimističan i smatram da ćemo se pobići na visok nivo sledeće godine. Ne znam da li će to biti podijum ili ne, ali da biste pobedili Mercedes morate da bude nešto posebno. Mi upravo sa Hondom radimo nešto neverovatno dobro. Košta vremena i novca ali će se isplatiti.“

 

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video