Auto trke Formula 1

McLaren veruje da Red Bull krši pravila

McLaren veruje da je njihov rival Red Bull tokom trke u Singapuru koristio šifrovane poruke, kako bi svom vozaču Danielu Ricciardu pomogli da trku završi na podijumu.

Naime, kao što smo već pisali, vozači ne smeju iz boksa da dobijaju informaciju o svom kretanju, iako su informacije o tehničkim performansama iz nekog razloga i dalje dozvoljene.

Trkački direktor McLarena, Eric Boullier, napominje da je Red Bull sa nekim od svojih poruka bio na granici dozvoljenog, pa se tako iz Red Bulla čula poruka – Izbegavanje ivičnjaka na izlasku može da pomogne oko problema sa bolidom.

Na pitanje da li se nešto promenulo na pit wall-u, Boullier je izjavio da je sve isto, samo su sada zauzeti slušanjem tuđih radio poruka, kako se ne bi dešavali propusti. On napominje da veruje da su Red Bullove poruke kodirane, ali da je na FIA-i da istraži o čemu je tačno reč.

Direktor Red Bulla odgovara da su se oko sporne poruke konsultovali sa direktorom trke Charlie Whiting, koji je dozvolio da se ista izrekne, jer je očigledno bilo da se problemi sa bolidom javljaju zbog prelaska preko ivičnjaka.

FIA je takođe potvrdila da su poruke koje je prenosio Red Bull bile u skladu sa pravilima.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video