McLaren se nada napretku do Španije

Tim koji ove godine još uvek nije osvojio ni bod nagoveštava značajnija unapređenja do trke u Španiji 10. maja. Eric Boullier je izjavio: „Dosta toga na zadnjem delu bolida će biti novo. Na svakoj trci unosimo neke novine na šasiji kako bi unapredili performanse. Takođe se nadam da ćemo do Španije imati neke novine u tehnologiji kako bismo oslobodili još snage motora.“

U nedelju je McLaren imao najbolju trku sezone. Fernandu je malo falilo da uđe u bodove, završio je 11. Iako je imao težak vikend kada je pouzanost bolida u pitanju, Alonsova trka je potvrdila uzlaznu liniju napretka McLarena od početka sezone.

Međutim, Honda još uvek nije pokazala napredak od početka godine. Vidljivo je da su u zaostatku za konkurencijom kada je snaga u pitanju.

Alonso je pre trke u Bahreinu rekao da očekuje da će to biti poslednja trka sezone u kojoj neće biti u bodovima. Istovremeno Fernando je upozorio da su očekivanja možda previsoka pred prvu trku u Evropi.

„Ne možemo postavljati tolika očekivanja za trku u Barseloni, ljudi će pomisliti da se borimo za pobedu, što je daleko od istine. Možemo da razgovaramo o Barseloni, ali moramo da budemo prizemljeni. U Barseloni očekujemo veliki iskorak i nadamo se da ćemo od Barselone početi da uživamo u trkama. Godinu smo počeli jako loše i očekujemo da je završimo sa konkurentnim bolidom.“

„Nadam se da ćemo uživati u vožnji na prvoj evropskoj trci, ali za borbu za vrh ćemo morati još da čekamo“, izjavio je Fernando Alonso.

„Svaki pomak je razlog za zadovoljstvo. Ne možemo očekivati neki ogroman iskorak, ti dani su prošlost. Razvoj je spor u ovoj eri Formule 1,“ dodaje Boullier.

„Što se tiče šasije, velika unapređenja ćemo predstaviti na narednim trkama, mnogo veća nego na prethodne dve trke. Ali ja ću biti potpuno zadovoljan kada se budemo borili za pobede.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video