McLaren potvrdio da Alonsov motor nije preživeo udes u Australiji

Fernando Alonso uspeo je da nepovređen izađe iz udesa na stazi Albert Park, ali se to isto ne može reći i za Hondin agregat.

Španac će morati da uzme sasvim novu pogonsku jedinicu, pošto su inženjeri iz Sakure potvrdii da je nemoguće iskoristiti bilo kakav deo iz agregata koji je bio donešen u Melburnu. Alonso je kao što je poznato doživeo težak udes posle incidenta sa Gutierrezom, kada je na njegovom McLarenu MP4-31 pričinjena veća materijalna šteta.

„Uspeli smo da ispitamo pogonsku jedinicu sa bolida koji je Fernando koristio u Australiji. Posle nekoliko testova, shvatili smo da ICE i dosta drugih komponenti je veoma oštećeno i nemoguće ih je oporaviti. Zato će Alosno dobiti potpuno nov motor u Bahreinu.“ kazao je šef Honde Yusuke Hasegawa.

Sa druge strane španski as je pohvalio rad ekipe koja je uložila puno napora u proizvodnji dodatnih delova za njegov bolid: „Svi u timu su se maksimalno potrudili da spreme bolid na vreme. Radili su prekovremeno kako bi sve bilo spremno.“

foto: auto-motor-und-sport.de

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video