McLaren platio 15 miliona dolara Martinu Whitmarshu?

Prema navodima čuvenog lista Forbesa, McLaren je u ovogodišnjoj finansijskoj kartici pravdao trošak koji se vodio pod stavkom „kompenzacija za gubitka šefa kancelarije“, što najverovatnije ukazuje na isplaćivanje otpremnine za Martina Whitmarsha. Cifra je iznosila 15 miliona dolara. Sve ukupno, tim iz Vokinga je u 2013. prijavio profit od 19 miliona dolara, dok je u prošloj sezoni imao gubitak od 25 miliona zelenih novčanica.

Whitmarsh se pridružio timu još davne 1987. godine kao šef operacije ali je 1997. unapređen u menadžera zaduženog za vođenje F1 operacije, dok je u aprilu 2004. dobio funkciju u upravnom odboru i tako postao desna ruka Rona Dennisa. Posle povlačenja prvog čoveka McLarena, Whitmarsh je uspeo da postane i šef trkačkog odeljenja McLarena. Ipak, posle 24 godine rada, Britanac je u avgustu 2014. napustio tim.

Jedan od velikih troškova McLarena je i provizija prema Daimleru, odnosno zbog promena dobavljača motora zbog čega je britanski tim morao da plati 54 miliona dolara.

foto: McLaren Media Centre

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video