McLaren očekuje realan završetak trke u Melburnu

McLaren-Honda tim je ubeđen da će ove sezone videti pobedničku zastavu na otvaranju sezone u Australiji.

Ponovo su zajedno,nakon vise od dve decenije,Britanski tim i povratnik,Japanski proizvođač motora, mučili su se zajedničkim snagama na zimskom testu u Jerezu.
McLarenov glavni inžinjer Matt Morris priznao je da testovi za sada ne idu kako treba,i da nije savršeno.  ,,Broj krugova koje smo izvezli je razočaravajuć,ali smo uspeli da dokažemo da novi bolid koji posedujemo ima i svoje prednosti.“

Morris govori i o tome kako je razlika između testiranja novog bolida u vazdušnom tunelu,i sada na stazi neprimetna,što je za njih jako dobro,jer bi predstavljalo ogroman problem. Ali na žalost druge segmente u testiranju su malo zapostavili,priznaje Morris.

,,Rešili smo problem sa aerodinamikom,ne bi bilo nikakve logike da sada radimo bilo kakve promene kada i dalje nismo napravili dovoljno kilometara ni sa ovakvim bolidom. Plan je bio da nastavimo sezonu tamo gde smo stali 2014. , međutim to bi zahtevalo da testovi prođu bez ikakvih incidenata“ . Kada smo ga pitali da li McLaren-Honda može da vidi pobedničku zastavi u Australiji među prvima, Morris kaže : ,, Ja mislim da je to realno,to i očekujem“ .

Video