McLaren namerava da koristi Hondin motor na testiranju za Abu Dabi

McLaren planira da kompletira svoje prve testove sa Hondinim motorima tokom dvodnevnog testiranja uoči Velike nagrade Abu Dabija. Premijerno je vožen tokom snimanja u Silverstonu prošle nedelje, ali su morali da se drže pravila marketinga pa nisu prekoračili brzinu od 100km/h. Test u Abu Dabiju će doneti McLarenu potpuniju sliku o tome koliko su daleko stigli sa razvojem i kako radi V6 turbo Hondin agregat.

„Par dana nas formalno deli od početka tehničke saradnje sa Hondom. Naš cilj je da upotpunimo privremeni razvoj na testu koji će biti održan uoču Velike nagrade Abu Dabija,“ navodi se u saopštenju iz McLarena. 2015. godina će biti početak nove ere za ovaj tim, ne samo zbog novog partnera za motore, već i zbog rekonstrukcije menadžment i tehničkog tima. Još prošle sezone, McLaren je preživeo velike promene jer je otišao Martin Whitmarsh a kontrolu nad timom je preuzeo Ron Dennis. Takođe, doveli su Erica Boulliera iz Lotusa na mesto trkačkog direktora i Petera Prodromoua – čoveka koji je bio zadužen za aerodinamiku u Red Bullu.

„Radimo izuzetno naporno da bismo obezbedili svaki segment u takmičarskom smislu za 2015. godinu,“ dodaju iz tima. „Prethodnih 9 meseci smo proveli angažujući nove ljude i restruktuirajući naše odeljenje za dizajn i inženjering. Tokom narednih dana ocenjivaćemo napredak na polju aerodinamike u skladu sa očekivanjima za narednu sezonu.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video