Auto trke Formula 1

McLaren je daleko

Fernando Alonso.

Španac, Fernando Alonso, kaže da je McLaren i dalje daleko, dok čeka na prve bodove u ovogodišnjoj sezoni nakon još jednog odustajanja u Španiji.

Španac je dobro počeo trku u svojoj zemlji, držao se nedaleko od prvih deset i čak u jednom trenutku stigao do sedme pozicije i trudio se da bude koliko toliko konkurentan. Međutim, tokom trke je imao problema sa kočionim sistemom, što se najbolje videlo kad je ulazio u pit-stop da se povuče sa trke, kada je omašio svoj boks i umalo udario člana ekipe.

Iako je razlog Alonsovog odustajanja bio problem sa kočionim sistemom, Alonso kaže da trka pokazuje da MP4-30 nema tempo kakav bi trebao da ima.

„Mislim da smo bliže, ali i dalje jako daleko od željenog. Moramo da pravimo dvostruke veće korake u odnosu na ostale, svi unapređuju bolide tokom ove sezone, tako da mi moramo duplo više da se trudimo. Ovo je jako izazovan projekat i mislim da se vraćamo veoma dobro, ali moramo da nastavimo još bolje. Ne mislim da imamo problem sa napretkom tima. Problem je bio u pogonskoj jedinici, tako da je ovo sa kočnicama totalno drugi problem. I Jenson je imao problema sa kočnicama u subotu, tako da moramo da unapredimo i kočioni sistem, pošto prostora za napredak očigledno ima. Ako pojačate pogonsku jedinicu, takođe dodajete više pritiska na nju i može doći do pucanja motora na startu. Ali, ovo je drugačiji problem, tako da mislim da će nam nova poboljšanja omogućiti bolji tempo u narednim trkama i srećan sam zbog toga.“

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video