McLaren Honda neće koristiti žetone za Španiju

Dobavljač F1 motora za ekipu McLarena, Honda, je objavio da neće koristiti žetone za izmene na motoru pred trku u Španiji.

Iz McLaren Honde su stizala obećanja kako će u Španiji biti predstavljena unapređenja kako na bolidu, tako i na agregatu. Nešto ranije je Boullier izjavio da bi Honda trebalo da iskoristi neki od 9 tokena predviđenih za izmene na motoru.

Eksperti međutim razumeju potez Honde da još ne koristi svoje žetone. Najverovatnije ne žele odmah da koriste dok ne spreme veći paket testiranih izmena na motoru.

„Kratka pauza između dve trke je dobra za Hondu, možemo na miru da razmislimo o problemima i rešavanju istih,“ rekao je šef Honda motorsporta Yasuhisa Arai.

„Poput nas, i McLaren je imao produktivne dve nedelje iza sebe. Videćemo kako će se na stazi pokazati šta smo to radili u prethodnom periodu.“

„Uvereni smo da je svaki korak koji zajedno preduzimamo onaj pravi i da idemo u dobrom pravcu. Nadam se da ćemo ovog vikenda pokazati napredak.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video