McLaren i dalje bez drugog vozača

Uprava McLarena je juče raspravljala o poziciji drugog vozača u 2015. godini, ali odluku ni ovaj put nisu mogli da donesu, tako da su istu odložili na neodređeno vreme, što je presedan u Formuli 1.

Ugovor s Alonsom je potpisan, ali McLaren ne može odlučiti koga će izabrati između Jensona Buttona i Kevina Magnussena. Osim sportskih, čini se da su u igri i finansijske, odnosno političke odluke, tj da je pitanje drugog vozača zapravo pitanje vlasništva nad McLarenom koje će biti poznato za nekoliko nedelja.

Ron Dennis ovih dana intenzivno traži nove sponzore uz čiju pomoć želi otkupiti deonice Mansoura Ojjeha (25%) i Mumtalakata (50%) i na taj način preuzeti većinski deo McLarena. Kriza u vlasničkim odnosima u McLarenu rešiće se do kraja januara, kada Dennisu ističe rok da prikupi sredstva i isplati druge deoničare.

Ishod te borbe najvjerojatnije će odlučiti o imenu drugog vozača, ali Autosport piše da postoji mogućnost da se Jenson Button u međuvremenu zahvali McLarenu, jer ih više ne može čekati, tako da će potraži manje atraktivan, ali siguran angažman u WEC-u za 2015. godinu.

Izvor: Formulino.hr

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video