Auto trke Formula 1

McLaren će preko zime nadoknaditi 2.5 sekunde

Španac Fernando Alonso je izjavio da je realna situacija da njegov tim preko zime nadoknadi zaostatak od 2.5 sekunde za Mercedesom.

Fernando Alonso će ujedno na VN SAD biti jedini vozač McLarena koji će dobiti najnoviju verziju Hondinog motora. Zbog toga Španac veruje da ja njegov tim zajedno sa Japanskim dobavljačem ove godine naučio jednu značajnu lekciju.

„Dve i po sekunde. Ako to nadoknadimo tokom zime onda imamo šanse za pobedu.“ rekao je Alonso. On je na pitanje novinara da li su ove šanse realne odgovorio: „Da“.

„Puno kombinacija treba da se poklopi da bi smo dobili pobednički bolid. Mi to razumemo i dajemo sve od sebe. To je veoma veliki zaostatak. Takođe, trebamo da popravimo našu pouzdanost, jer ne smemo da zaboravimo da smo do sada potrošili 11 agregata. Zbog toga treba dosta stvari da se poklope, tim je napravio određene poteze i logično je da iz toga vidimo napredak.“

On je dodao da će zimski rad za ceo tim biti pravi izazov.

„Pobeđivanje je za nas sasvim drugi korak. Uraditi to i pobediti Mercedes, a vidimo da još neki timovi to ne mogu da urade, pa je zato sve to i za nas težak zadatak. Honda naporno radi na agregatu. Oni još ništa ne obećavaju, jer mnogo stvari je potrebo da se reši, ali su veoma optimistični o motoru za narednu sezonu. Ove godine su naučili dosta i o onim stvarima za koje nisu verovali da im se mogu desiti. Mislim da će naši koraci biti mnogo veći jer svi ostali timovi su uradili ono što se od njih očekuje. Za nas je svaki krug nova informacija koju moramo da uzmemo u obzir za novu sezonu.“ dodao je Alonso.

foto: McLaren Media Centre

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video