Max Verstappen: Senna bi me podržao

Rizična vožnja, česti dueli na stazi, i velika ambicija. Osobine koje smo tokom godina videli kod mnogih šampiona. Danas, na stazi F1 te osobine najčešće vidimo u vožnji Maxa Verstappena.
Nakon trke u Mađarskoj prošlog vikenda, Jenson Button i Sebastian Vettel su dali svoje mišljenje o tome kako vozi mladi Holanđanin.
Vettel smatra da će se Verstappen smiriti sa vremenom, Jenson Button je bio oštriji prema mlađem kolegi. Button smatra da je Max trku u Mađarskoj vozio prerizično, da je doveo i sebe i ostale vozače u opasnost od izletanja, kada je u zoni kočenja pokušao da se izbori sa Kimijem Raikkonenom. Button je svoje kritike izneo pre svega kao vrlo iskusan vozač, koji je tokom svoje karijere video šta se sve može da donese rizična vožnja. Button razume Maxa, i smatra da je Max jako talentovan vozač ali da ipak mora da nauči još par stvari od svojih starijih kolega kako bi postao još bolji.
Fernando Alonso se složio sa Buttonom da je Maxova vožnja ugrozila i njega i Kimija, ali smatra i da je Max trebalo da bude kažnjen za takvo preticanje.
Tokom press konferencije na Hockenheimu, Max Verstappen je izjavio da bi Senna i Prost podržali njegov način borbe za poziciju. „Mi smo tu da se trkamo, nismo došli samo da se vozimo u krug. Došli smo da se borimo i da osvajamo bodove.“ Vozač Red Bulla je dodao da smatra da je uradio nešto toliko loše da bi bio već sankcionisan tokom trke. O kritikama, koje je dobio od Martina Brundlea i svojih kolega, je rekao da ih razume, i našalio se da su super način da popuni dan.

Video