Max Biaggi testira Apriliu

Glasine kažu da Biaggijevo testiranje za Apriliu koje će se obaviti ove nedelje nije samo obična vožnja po stazi. Italijan će preuzeti kompletan razvoj italijanskog proizvođača, jer je Alex Hofmann napustio tim. Međutim, možemo li ga očekivati i u trkama?

Biaggi će 2015. godinu započeti sa četiri dana na RSVu na stazi Portimao, a Paolo Gozzi u svom tekstu na Gazzeta.it veruje da se Rimski imperator može naći u WSBK šampionatu, kao wild-card već na prvoj trci u Australiji.

Prema Gozzijevom pisanju, nakon australijskog Philip Islanda, Biaggi bi se mogao naći na startnoj liniji ponovo 22. juna u Misanu. Iz Aprilije su na sve ovo rekli da još uvek čavrljaju na tu temu.

Max je hteo još prošle godine u Kataru da se vrati na stazu, ali kako se titula odlučivala između dva Aprilijina vozača, Melandrija i Guintollia, treći vozač je u tom trenutku bio previše. Sada je situacija mnogo mirnija, tako da je sasvim izvesno da se na stazi nađe i treća Aprilia, ako će se na taj način ubrzati razvojni proces.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video