Max Biaggi najavljuje povratak u WSBK

Max Biaggi će napraviti senzacionalan povratak u WSBK takmičenje, nakon što je potvrdio da će da se takmičiti na predstojaćem događaju u Misanu i Sepangu sa Aprilijom.

Dvostruki svetski šampion,  koji je osvojio titule 2010. i 2012. (pre nego što je odlučio da se povuče u svetlu njegove druge pobede), ostao je da pomaže Apriliji u WSBK i MotoGP razvoju, sa spekulacijama potencijalnog povratka wild karticom.

Kako je Sepang otkrio da će događaju u julu prisustvovati legenda dvotočkaša, Aprilija je kasnije otkrila da je taj čovek Biaggi, i da Italijan neće da se takmiči samo u Maleziji, već i na njegovoj domaćoj stazi u Misanu.

Pre nego što je prešao u World Superbike šampionat 2007. godine, Biaggi je osvojio četiri uzastopne titule u 250cc Grand Prix trkama, između 1994. i 1997. godine. Biaggi je završio kao drugoplasirani u 500cc klasi u 1998. i 2001. godini, kao i u MotoGP-iju 2002. godine.

Max Biaggi će voziti RSV4 za Red Devils Roma, pored Leona Haslama i Jordija Torresa.

On je drugi bivši svetski šampion koji se ove godine iznenada vratio u WSBK šampionat, nakon Troya Baylissa koji je vozio za Ducati u Australiji i na Tajlandu.

 

Foto: www.motomondiale.it

Video