Mattia Pasini u MV Agusti 2019. godine?

Pasini, Moto2, German MotoGP 2017 - crash.net

Nakon što su se Romanu Fenatiju zatvorila vrata u MV Agusti, s kojom je potpisao ugovor za 2019. godinu, pružila se prilika nešto starijem Pasiniju koji je do sada zabeležio 12 pobeda u MotoGP karijeri.

Pre samo četiri nedelje, kada se nagađalo ko će biti vozač u godini povratka MV Aguste, dva najozbiljnija kandidata bila su Fenati i Pasini. Nakon što je Fenati potpisao ugovor sa proizvođačem iz Italije, Pasini je krenuo u potragu za novim poslom, što danas dosta komplikuje stvari.

MV Agusta koja je „preko noći“ ostala bez vozača sada želi Pasinija, koji je u dubokim pregovorima sa KTM Moto2 timom koji vodi Jorge Martinez Aspar. Druga pozicija u timu MV Aguste pripaka je drugom učesniku incidenta od nedelje, Stefanu Manziju.

Da li će tridesettrogodišnji Pasini odabrati Agustu ili će nastaviti pregovore sa Asparom, saznaćemo u narednih nekoliko dana.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video