Auto trke Nascar

Matt Kensethu pobeda u Mičigenu

14-16 August, 2015, Brooklyn, Michigan, USA Matt Kenseth, Dollar General Toyota Camry © 2015, Michael L. Levitt LAT Photo USA

Vozač Joe Gibbs Racing ekipe Matt Kenseth ostvario je svoju treću pobedu u NASCAR Sprint Cup sezoni, demonstrirajući dominantnu vožnju u Mičigenu.

Osvajač pol pozicije ni u jednom trenutku nije bio daleko od prve pozicije, a vodio je u 146 od 200 krugova koliko se vozi u Mičigenu. U jednom trenutku je Harvick ozbiljno pretio, ali je nakon restartna Kensetch napravio dve sekunde i sigurno završava trku na prvoj poziciji.

U šampionatu proizvođača trenutno najbolje prolazi Toyota čiji su vozači u poslednjih osam, osvojili čak šest trka.

Kevin Harvick je zadovoljan osvojenom drugom pozicijom, jer je zbog dolivanja goriva mogao čak da izgubi i tu poziciju. Martin Truex Jr je sa 22. startne pozicije uspeo da se probije na poziciju tri, dok je Austin Dillon zadržao poziciju za koju se kvalifikovao i trku završava na četvrtom mestu.

 

foto: autosport.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video