Karting

Mateja Soldat šampion klase KF

Proteklog vikenda završen je karting šampionat SAKSSa u kome je Mateja Soldat, prošlogodišnji šampion klase 2, osvojio titulu šampiona treće klase.

„U SAKSSov šampionat prešao sam posle nekoliko već odvoženih trka, tako da sam imao razliku koju je potrebno nadoknaditi. “ počinje Mateja.

„Do kraja sezone bio sam odličan, tako da sam na poslednjoj trci mogao da vozim polako i oslobođeno. Međutim, uspeo sam da stignem do pobede i titulu osvojim pobedom.“

Mateji je ovo šesta po redu trka u ovog godini i peta pobeda. Pošto je Mateja još uvek mlad da bi donosio odluke, porazgovarali smo i sa njegovim ocem.

„Plan za sledeću godinu je da prodamo ovaj karting i kupimo potpuno novi bolid. Ideja je da u 2017. godini provedemo veći broj vikenda u Evropi. Svakako, nećemo zanemariti ni trke u Srbiji.“

Mateja se još i zahvalio sponzorima, Skupštini oštini Aranđelovac, BG moto provide i tati, bez kog ništa ne bi bilo.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video