INTERVJU

Mateja Soldat – Dečko koji obećava

Mateja Soldat ima samo 10 godina, a već je vicešampion Srbije u kartingu. Karijeru je započeo 2014. godine u okviru SSKS šampionata, a sezonu je završio na drugom mestu u šampionatu.

Porazgovarali smo sa Matejinim ocem, koji nam je rekao da je Mateja svoju karijeru započeo 15. juna prošle godine i to osvajanjem druge pozicije. Mesec dana kasnije na Ponikvama, Mateja ima peh kada lomi ključnu kost, ali ga to nije omelo da se već 24. avgusta pojavi u Kuli, gde je pobedio u prvoj trci, da bi u drugoj napravio grešku, usled koje je ušao u park ferme i izgubio poziciju. Tu trku Mateja je završio na drugoj poziciji. Na poslednjem trkačkom vikendu na Adi Huji Mateja je osvojio duplu pobedu.

20140824_173243

Kakvi su planovi za 2015. godinu? 

„U narednoj godini prelazimo iz klase jedan u klasu dva, a kako tim koji pobeđuje ne treba menjati, trener će mu i ove godine biti Predrag Peđa Gavrilović iz Kragujevca. Kompletan motor i svi delovi na kartingu stižu nam od najjačih Evropskih tjunera, a plan nam je da ove sezone izađemo i van granica Srbije. Ove godine imamo i pomoć sponzora, a to su AR Rent-a-car, Denis Style, DMB Petrol, Auto klinika, Visoka tehnološka škola, Dionis domaća kafica, Renault Soldat i Silver Rush, kojima se ovom prilikom zahvaljujem.“ – završava stariji Soldat, ujedno i glavni „krivac“ što je Mateja danas na stazi.

20141005_154339

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video