Massa zadovoljan šestim mestom

Felipe Massa (BRA) Williams FW37. 28.02.2015.

Felipe Massa kaže da je njegovo šesto mesto na španskom Grand Prixu dobar rezultat, s obzirom gde je počeo.

Brazilac je startovao sa devetog mesta u svom Williamsu, nakon što je izleteo u trećem skretanju, tokom Q3 u subotu.

Zatim, uprkos gubitku u drugom skretanju, nakon “neverovatnog starta”, izvukao se, i na kraju završio 21.3s iza Kimija Raikkonena.

“Start je bio neverovatan, prošao sam mnogo automobila na prvom skretanju. Zatim u drugom uglu su bili malo sporiji iznutra, tako da sam pokušao da prođem spolja, ali mislim da sam kada me je Carolos Sainz gurnuo u šljunak izgubio možda dve pozicije,” prisetio se Massa.

“Srećom, prošao sam ove momke odmah nakon prva dva kruga, tako da je bilo dobro. Bio sam ispred Kimija, bilo bi još bolje da sam ostao tamo, ali sam izgubio poziciju (kako je trka tekla).

“Sve u svemu, trka je bila dobra. Tokom drugog ograničenja bio sam iza Kimija, tako da sam verovatno izgubio previše na gumama kako bih bio iza njega, a tokom trećeg nisam bio u stanju da se nosim sa tvrdim gumama.

“Gledajući gde sam startovao trku, mislim da je ovo dobar rezultat za nas. Bili smo u borbi sa Ferrarijem, i imali dobru distancu u odnosu na Red Bull.

“Izgledalo je kao što je i očekivano. Nismo imali veliku nadogradnju ovde, ali sve što smo doneli ovde smo iskoristili, i dobili ono što smo očekivali,” potvrdio je.

 

Foto: www.formulapassion.it

Video