Massa: Verstappen neverovatan ali i previše mlad za F1

Felipe Massa: „Verstappen je neverovatan, ali smatram da mu je rano za F1. Ne može tako mlad vozač da vozi formulu, on čak nema ni vozačku dozvolu još uvek.“

Verstappen je tu da bi se ispisale nove stranice istorije u F1. On će na svom debiju u Australiji sledećeg meseca biti upisan kao najmlađi debitant u istoriji sa svega 17 godina. Još spornije od njegovih godina je njegovo iskustvo. On ima samo jednu sezonu u Evropskom prvenstvu Formule 3 iza sebe. To je brz uspon koji iznenađuje Felipea Massu. On smatra da je Verstappen jako talentovan ali da mu fali mnogo iskustva za takmičenje poput F1.

„Da budem iskren, mislim da je neverovatan,“ rekao je Massa za Crash.net. „On je fantastičan vozač, pobedio je u svemu u čemu je učestvovao do sada, ali je još rano. Nema čak ni vozačku dozvolu. Ja zaista mislim da on može biti jako brz za volanom i to nije problem. Ali sa druge strane smatram da iskustvo igra ulogu kada su neke finese u pitanju. Tu leži problem, on može izazvati neki incident zbog svog neiskustva i mladosti, nadam se da do toga neće doći.“

Massa je debitovao u F1 2002 godine u Sauberu. Za njega je to bio veliki skok obzirom da je došao iz F3000. Nije uspeo da se nosi sa tim i sledeće godine je izašao iz F1 i vratio se 2004. Massa misli da bi mu puno bolje za karijeru bilo da nije te 2002 debitovao, već bar godinu dana kasnije.

„Ja sam počeo sa 20 godina. Bio sam previše mlad. Mislim da bi mi puno pomoglo da sam bar godinu dana sačekao. Trebalo mi je još iskustva,“ izjavio je Felipe Massa.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video