Massa diskvalifikovan sa trke, Williams ulaže žalbu

Brazilac je i zvanično diskvalifikovan sa trke za Veliku Nagradu Brazila jer su sudije pronašle da su njegove gume pred početak trke bile toplije nego što je to dozvoljeno.

FIA je još ranije postavila granicu od 110 stepeni za temperaturu pneumatika kada se oni greju pomoću električnih grejača na točkovima. Ipak, pre samog starta za Veliku Nagradu Brazila, sudije su utvrdile da je temperatura Massinih pneumatika dostigla 127 stepeni.

Zbog toga je vozač Williamsa diskvalifikovan iako je trku završio na osmom mestu.

„Zadnje gume na bolidu sa brojem 19 nisu imale odgovarajuću temperaturu, tj temperatura nije bila u skladu sa propisanim pravilima, a ta temperatura ujedno je i specificirana od strane dobavljača guma. Urađeno je merenja guma u skladu sa FIA-a direktivom TD/029-15.“ pisalo je u zvaničnom saopštenju.

Ovo je druga kazna ovakve vrste za Felipe Massu, a prvu je dobio još 2007. godine kada je u Kanadi prošao kroz pitlejn pod crvenim svetlom. Ovo znači da je Grosjean dobio osmo, Verstappen deveto, a Maldonado deseto mesto. Williams je saopštio da će se žaliti na ovu odluku.

foto: Glenn Dunbar/Williams

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video