Masa veruje da je Alonso uzrok loše vožnje Kimija

Felipe Masa misli da su loši rezultati Kimi Raikkonena ove sezone u odnosu na Fernando Alonsa, više problemi psihološke prirode, nego problemi idealnog setup-a Kimijevog bolida.

Alonso je 14 puta u 16 ​​trka bio bolji od Raikkonena, što govori  i 94 boda više u šampionatu, dok je Raikkonen bio bolji samo u jednoj trci šampionata.

Finac je u više navrata izjavio da se borio da nađe idealan „setup“ za ovu sezonu, mada vođa Ferari tima Marko Mattiacci je nedavno branio Raikionena, tvrdeći da je njegova forma poboljšana u poslednjih nekoliko trka , uprkos lošim rezultatima.

Williams-ov vozač Felipe Masa, koga je Raikkonen u Ferariju zamenio ove sezone, misli da poteškoće koje ima svetski šampion iz 2007. godine imaju više veze sa mentalnim sklopom.

„Nije lako biti Alonsov timski kolega, a sigurno da problem koji Kimi ima ove sezone potiče iz njegove glave. On je jedan od najbržih i najagresivnijih vozača, pored talenta, poseduje sve što treba da ima jedan vrhunski vozač.“, zaključio je Masa .

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video