Masa – Mercedes je klasa za sebe

Felipe Massa kaže kako je Mercedes klasa za sebe u Formuli 1, nakon što je šampionska ekipa iz prošle godine bila dominantna i tokom jutrašnjih treninga.

Do ovog zaključka Massa je došao nakon kvalifikacija, kada su se Hamilton i Rosberg sigurno „smestili“ na prva dva mesta, dok je Felipe u Williamsu bio „najbolji među ostalima“ sa zaostatkom od 1,4 sekunde za Mercedesom.

„Nije lepo videti ovoliku razliku, ali to nam konstantno rade već godinu dana i mi ne odustajemo. Nastavljamo da se borimo i nadamo se da možemo što više da im se približimo.“ – rekao je Massa. „Ove godine moramo još intezivnije da radimo na razvoju, kako bismo im se tokom sezone približili.“

Iako se pre početka sezone verovalo da će se za mesto „najboljeg među ostalima“ boriti Williams, Ferrari i Red Bull, tokom kvalifikacija se ispostavilo da Red Bull popušta i da je Ricciardo stigao tek do sedme startne pozicije.

„Borba sa Ferrarijem je teška. Mnogo su napredovali u odnosu na prethodnu godinu i biće sve jači.“ – dodaje Felipe. „Siguran sam da će sutra biti jako teško protiv Ferrarija, ali se barem za Red Bull ne brinem jer još uvek nisu dovoljno jaki, ali verujem da će tokom sezone napredovati i uhvatiti priključak.“

foto: Autosport

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video